İkinci El Araç Alım-Satım Yapanlar İçin Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri Başladı.

August 7, 2018

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiştir.

TOBB MEYBEM, Galeri, Showroom sahipleri ve çalışanları ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar için "Mesleki Yeterlilik Belgesi" hizmeti başlamıştır.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazıda ; Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verilmesi amacıyla kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, sınav ve belgelendirme hizmetine tüm hızıyla devam etmekte olduğu bildirilmiştir.

Bugüne kadar Oda ve Borsalar işbirliğinde, 5 ana sektör ve 31 meslekte 30 bine yakın adayın sınav ve belgelendirme sürecini yürüten TOBB MEYBEM, hizmet kapsamını genişleterek Ek.1’deki listede yer alan 35 meslekte belgelendirme hizmeti vermeye başlamıştır. Yeni mesleklere ilişkin sınav ve belgelendirme ücret tarifesi Ek.2’de sunulmaktadır.

Bununla birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için (Galeri vb.) TOBB MEYBEM tarafından yetki alma çalışması başlatılmıştır.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere, bu iki meslekte akreditasyon denetimi başarıyla tamamlanmış olup, Ağustos 2018 itibariyle ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanları için sınav ve belgelendirme hizmetine başlanacaktır.

Çevrimiçi kayıt için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.