Siyez Unu Odamız tarafından tescillendi.
Coğrafi işaret başvuruları odamız tarafından yapılan siyez unu’na ait Coğrafi işaret belgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuz Fındıkoğlu tarafından, Valimiz Avni Çakır’a takdim edildi. KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, beraberinde Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Kastamonu Beldiye Başkanlığını temsile Mehmet Melekoğlu ile Odamız Genel Sekreter Yardımcıları Adil levent BAŞ ve Barış Çağlayan birlikte Vali Avni Çakır’ı ziyaret etti.
Vali Çakır, emeklerinden ötürü KATSO Başkanı Fındıkoğlu ile oda temsilcilerine ve ilçe belediyelerine teşekkür ederek, “Bu belge bir evrakın ötesinde bir anlam ifade ediyor. Ülkemizin birçok yerinde siyez üretiliyor ama Kastamonu, siyezin anavatanıdır. En eski ata tohumu siyez Kastamonu’dadır. Eski usulle hem üretimde hem de mamul hale getirilmesinde genetiği oynanmadan günümüze kadar gelmiştir. Bu anlamda Kastamonu olarak böyle bir verimliliğe de sahibiz. Biz, marka olmanın ve tescilli ürüne sahip olmanın ne anlama geldiğini Kastamonulular olarak artık biliyoruz. Bu anlamda da şu anda tescilli ürün sayımız 22’ye yükseldi. 22 tescilli ürün ile Türkiye’de şu anda üçüncü sırada bulunuyoruz. Bizler gelecekte bu tescilli ürünlerin çok daha önemli olacağını düşünüyoruz.
Kastamonu’nun tescilli ürünlerinin tüm Dünyaya pazarlanacağını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuz Fındıkoğlu da, “Ata buğdayımız siyez ununun tescilini almış bulunmaktayız. Bundan sonrası için marketlerde, raflarda katma değerini yükselterek ve çeşitliliğini arttırarak inşallah bir de üretimini arttırarak marketlerde daha çok ve uluslararası pazarlarda hem tanıtımı hem de pazarlanması için elimizden geleni yapacağız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tescil ettirdiğimiz bu ürünü inşallah bu sayede de taçlandırmış olacağız. Bu tescil, çiftçilerimize hem üretim hem de siyez ununun potansiyelini arttırarak coğrafi işareti olan bir ürünlü katma değeri yüksek ürünler elde ederek uluslararası pazarlarda yer almasını ve pazarlanmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.
Fındıkoğlu, ayrıca tescil süresinde akademik anlamda kendilerine destek olan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Ertop’a teşekkür ederek, bundan sonraki başvuru süreçlerinde de Kastamonu Üniversitesi’nin desteğine ihtiyaçları olacağını ve bu durumun Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğine de örnek teşkil edeceğini kaydetti.
Siyez Unu Odamız tarafından Tescillendi.

Önceki yazı
TOBB Konsey Hazırlık Toplantısı gerçekleşti.
Sonraki yazı
TOBB ve Google İşbirliğinde Eğitim
Son Yazılar
- İlimizi EMITT 2025’te Başarıyla Temsil Ettik. 5 Şubat 2025
- Kastamonu Teknokentte 2025 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı. 29 Ocak 2025
- Kastamonu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti 29 Ocak 2025
- Araç İhsangazi Organize Sanayi Bölgesi Etüt Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi. 17 Ocak 2025
- Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Bilgilendirme Talebi Hk. 14 Haziran 2024