COĞRAFİ İŞARETLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuz Fındıkoğlu, Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen, İlimizde üretilen ve İlimize özgü olan ürünlere ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi işaret alınması çalışmalarına yönelik düzenlenen Coğrafi İşaretler Toplantısına katıldı.
Ayrıca Toplantıya Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Rahmi Vidinlioğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel, KATSO Genel Sekreter Yardımcısı Barış Çağlayan ile ilgili İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum ve sektör temsilcileri katıldı.
Kastamonu’nun 10 adet tescilli Coğrafi İşareti olduğunu ifade eden Vali Karadeniz “Bugün itibari ile iki ürünümüz daha listeye eklendi Kastamonu Simidi ve Devrekani Hindi Banduması altıncı ayda coğrafi işaret tescili aldı bunun yanında ilanda olan ürünlerimiz var bunlardan birisi Tosya Kıstısı şuanda üç ürün ilan aşamasına geldi diyebiliriz ve bunlara itiraz olmazsa önümüzdeki birkaç ay içerisinde onlarda coğrafi işaret almış olacak. Bugün toplantıda bunlarla ilgili yapılan çalışmaları tekrar bir gözden geçirelim. Çünkü şuana kadar yürüyen süreç komisyonda bulunan arkadaşların gayreti ile yürüdü. Coğrafi işaret almış ürünlerle ilgili yapmamız gereken işleri de gözden geçirmemiz, ürünlerin vasfını korumamız, sürdürmemiz lazım hemde işlemleri devam eden ilan aşamasındaki o üç ürünle birlikte toplam 18 ürünün şuanki işlem durumunu değerlendirelim toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ”şeklinde konuştu.
Taşköprü Sarımsağı, Taşköprü Kuyu Kebabı, Pınarbaşı Karaçorba, Tosya Pirinci, Tosya Bıçkısı, Daday Etli Ekmeği, Kastamonu Çekme Helvası, Kastamonu Siyez Bulguru, Kastamonu Simidi, Devrekani Hindi Banduması İlimizde tescilli coğrafi işaretleri olan ürünler arasında yer almaktadır.
Toplantıda Coğrafi işaret alınma çalışma ve işlemleri devam eden Araç Soğanı, Cide Ceviz Helvası, Devrekani Cırık Tatlısı, Doğanyurt Kestane Balı, Fındık Şekeri, Göce Çorbası, Kastamonu Kestane Balı, Kastamonu Örme Fanilası, Kastamonu Pastırması, Kastamonu Siyez Buğdayı, Kastamonu Siyez Unu, Kastamonu Taş Baskı Dokuması, Kastamonu Tiridi, Kastamonu Üryani Eriği, Kastamonu Yaş Tarhanası, Şehit Şerife Bacı Mantısı, Şehit Şerife Bacı Tatlısı, Tosya Kıstısı konuları görüşüldü.