Kastamonu Ekonomisi

Şehrimizin ekonomik yapısı hakkında dökümanlara ulaşabilirsiniz.

  1. Ana Sayfa
  2. Kastamonu
  3. Kastamonu Ekonomisi
Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Oğuz Fındıkoğlu‘nun Kent Ekonomileri Forumu’nda sorulan sorulara verdiği cevapları inceleyebilir, bu cevaplarla kentimizin ekonomisinin ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kastamonu ili arazilerinin % 59’unun ormanlık ve fundalık olması, kışların uzun ve sert geçmesi, arazi yapısının engebeli olması, birinci sınıf tarım arazisinin az olması, sulama imkânlarının yetersizliği bitkisel üretimde çeşitliliği azaltmaktadır.

İlimiz süs bitkileri ve kesme çiçek yetiştiriciliği açısından diğer illere göre daha avantajlıdır. İlimizde gece ve gündüz sıcaklık farkının fazla olması süs bitkileri ve kesme çiçek üretimini olumlu yönde etkilemektedir. En çok üretilen kesme çiçek glayöldür.

İlimizde 2007 yılı istatistiklerine göre toplam 33.087 ha alanda yem bitkileri üretimi gerçekleştirilmiş olup, 2008 yılında yem bitkileri desteklemesi kapsamında 19.494 ha alanda yem bitkileri üretimi gerçekleştirilmiştir. Mısır oranı % 12’dir.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi Kastamonu – İnebolu yolunda 126,99 hektar alanda kurulmuştur. 1993 yılından itibaren çalışmalar yapılmakta olup, altyapı inşaatına 1997 tarihinde başlanılmıştır.

Kastamonu OSB; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan 29.11.2007 tarihinde 49 yıllık süreyle OSB’ de elektrik dağıtım faaliyeti göstermek üzere OSB Dağıtım Lisansı almıştır. 2008’de doğalgaz gelmiştir.

Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin gerçek ve tüzel kişilere bedelsiz tahsisine ilişkin yönetmelik gereğince bölgemizde boş bulunan parsellerin tamamı tahsis edilmiştir.

Menü
Odamıza Ulaşın