Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları kapsamında 4-5-6 Mart 2020 tarihinde sınav yapıldı.
2.El araç alım satımında faaliyet gösteren 29 adayın katıldığı ve 3 gün süren sınav CİHAD Otomotiv Mas Plaza daki adresinde yapıldı. Başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır.
Bilindiği üzere, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kapsamda, Yönetmeliğin Geçici 1’ince maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde Ticaret İl Müdürlüklerinden yetki belgesi almaları gerekmektedir. Konu ile iştigal eden ve Mesleki Yeterlilik Kurumu belgesi alarak şartları sağlayanlar Ticaret İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.